June 2013

Keputusan Akhir Piala FA 2013, Kelantan Benam Ego Bongkak Pasukan Johor Darul Takzim

Kelantan ranapkan impian JDT NOOR HAFIZA CHE ABDULLAH DAN MUHAMMAD SHAMSUL ABD GHANI KUALA LUMPUR - Kelantan membenam skuad Har...

Final Piala FA 2013, Pemain Kelantan Sedia Hadapi

KAPTEN pasukan Kelantan, Mohd Badhri Radzi mahu rakan sepasukannya merantai pergerakan dua tonggak utama Johor Darul Takzim (JDT), N...

Kawe Duduk Sorang

Hujung minggu dah tiba. Jeng krem rasa kali ni. Sahabat kebanyakkan balik tambah pulak abe din roomate pun balik ke johor juga. Mujur la...

Isteri Solehah Penyejuk Hati Suami

  Dalam satu program wanita, seorang ibu berumur lewat usia 40-an berbual mesra sambil bertanya kepada saya: “Diam tak diam, saya dah nak...

Sarawak Bergelap? Kenapa?

  Bekalan elektrik terputus di S'wak akibat litar terpelantik Kejadian bekalan elektrik terputus membabitkan hampir keseluruhan Sar...

Pertukaran Gagal

Setelah beberapa kali mencuba, nampaknya rezeki tahun ni masih tiada. Harap nak tukar ke semenanjung tak dapat. Dengan harapan boleh dek...

Pilihan raya kecil di Kuala Besut - Pengerusi SPR

  KOTA KINABALU 26 Jun - Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan mengadakan pilihan raya kecil kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Besut...

Al Kisah Seorang Ketua Wanita Yang Bongkak [part1]

Kisah ini tiada kaitan yang hidup atau mati. Al kisah di sebuah tempat kerja sebuah kilang yang dipimpin seorang wanita tua yang begitu ...

Allah Bersama Orang Yang Sabar

  Tuhan yang beri kita rezeki, dan hanya Dia yang berkuasa mengambilnya semula. Duit dalam genggaman kita, dalam akaun bank, dalam poke...

Bacaan IPU Jerebu Terkini 25 Jun 2013

Status Bacaan Indek Pencemaran Terkini 25 Jun 2013 STATUS BACAAN INDEK PENCEMARAN UDARA (IPU) PADA 25-Jun-2013 NEGERI KAWASAN 7...

Jerebukah Diri Kita?

Hari isnin Bangun pagi tadi terasa kebas dan sakit kaki. Mungkin kesan jungle tracking 2 hari lepas. Lagi satu semalam makan lebih sik...

Gambar Terbaru Muiz

Hari ni isteri hantar gambar muiz. Abi dia rindu dah, lama dah tak tengok. Alhamdulillah semalam dapat terima gambar tu. Aiyo, bayi ...

Muiz Mengamuk?

Muiz ni cepat mengamuk kalau lambat dapat susu. Kalut ribut la jadi ummi dia kat rumah. Tabiat yang biasa muiz nak ialah hisap susu ummi...

Video Presiden Mesir Bersama Ribuan Rakyat Bantah Kekejaman Syria

Dr Morsy, Presiden Mesir dalam ucapannya ketika Himpunan Rakyat Mesir bersama rakyat Syria di Kaherah sebentar tadi sekali lagi menega...

Selamat Hari Bapa Buat Abah

Hari ni kiranya hari bapa sedunia ke? Saya jarang nak ingat benda macam ni. Tapi sekarang bila dah jadi bapa ni,rasanya hari istimewa ni...

Apabila Impian Kita Tidak Diterima Orang

Setiap dari kita ada impian. Kalau nak ditulis di sini, mungkin ruangnya tidak cukup. Tambah pula bila kita dah bekerja ni kan. Lagi la ...

Proton Lancarkan Saga SV Pada Harga RM33,438

  PROTON hari ini melancarkan varian Saga terbarunya, Saga Super Value (SV) dalam menyahut cabaran untuk memperkenalkan kereta mampu mili...

Gambar kenangan sempena hari sukan sekolah

Klik pada gambar untuk paparan yang lebih jelas. Semoga kita dapat bersama lagi untuk tahun hadapan. Tahniah bagi pa...

Tahniah Buat Semua Geng Rumah Rosly Dhoby

Alhamdulillah. Selesai sudah hari sukan olahraga sekolah. Program ini berlansung di stadium sukan bandar miri. Penat memang penat. Terima ...

Tahun ni diamanahkan ketua rumah Rosly Doby

Tahun ni diamanahkan sebagai ketua rumah sukan rosly doby. Biasa la kan, orang baru mesti kena pegang benda-benda macam ni. Saya buat apa ...

Sambutan Hari Guru, Pelajar Menari Berpakaian Kurang Sopan

Semalam sambutan hari guru kat sekolah. Alhamdulillah semuanya ok dan berjalan lancar. Sebelah pagi sesi bergambar cikgu dan staf sekolah. ...

Muiz dapat hadiah dari tok wan

Terima kasih tok wan dan tok abah! Bila balik dari rumah mertua di tanah merah, kami dah dengar sikit-sikit pasal tok wan nak bagi hadiah. R...

Naufal dan papanya di airport

Semalam naufal bukan main syok tidur dengan papanya. Hujung minggu ni mereka ni semua dah nak gerak ke kluang. Kak long lagi 2 minggu lagi n...

Bersedia Nak Berlepas Dah Ke KL

Terima kasih kat kak long dengan abang long yang sudi hantar ambo kat airport. Insya allah, mereka pun akan memulakan kehidupan baru di klu...

Kepala Muiz Sudah Botak

Alhamdulillah. Semalam sempat cukur dan botakan kepala anak tersayang sekejap tertangguh sekejap. Susah dan perlukan kesabaran. Mujur lah m...