December 2011

Pendaftaran Pelajar Smk Riam|Guru Tingkatan 4S1

Salam. Tadi ada sesi pendaftaran untuk pelajar SMK Riam. Untuk tahun ni saya ditugaskan sebagai guru tingkatan 4S1. Alhamdulillah tadi semu...

Senarai Ranking Top Blogger 2011 Malaysia

Berikut adalah Senarai ranking Top Blogger 2011 Malaysia. Kini sudah berada di penghujung tahun 2011 maka senarai Top Blogger 2011 sudah b...

Buat Medical Chek Up Hospital Bandar Miri

Salam. Dua hari selepas selamat sampai di Miri. Semalam dah ada mesyuarat bersama guru lain. Lepas mesyuarat bergegas dengan kawan untuk pe...

Ikan Bawal 3 Rasa Sebelum Berangkat Ke Miri

Semalam mak ajak keluar makan. Katanya last dah sebelum saya berangkat ke Miri pada tengah hari nanti. Bawa keluarga ke Wakaf Bharu je. Dem...

Santap Nasi Arab Di Tarbush Bersama Keluarga

Salam semua. Dua malam lepas berkesempatan bawa keluarga untuk pergi makan di sebuah kedai nasi arab di bandar Kota Bharu. Lama dah dok aja...

Majlis Kuliah Agama Ustaz Azhar Idrus Di Kota Bharu

Alhamdulillah. Semalam sempat bersama dengan adik untuk join kuliah agama Ustaz Azhar. Hadirin yang datang memenuhi setiap ruang dan tempat...

Cuti-Cuti Di Cameron Highlands #3

Salam. Berjumpa lagi. Ni sambungan entry yang lepas. Himpunan gambar-gambar yang kami ambil sebagai kenangan bersama.

Cuti-Cuti Di Cameron Highlands #2

Sedikit lagi gambar buat kenangan keluarga. Memetik buah strawbery kat ladang.

Cuti-Cuti Di Cameron Highlands #1

Salam. Alhamdulillah kami selamat sampai di Cameron Highlanda. Baru lepas pergi jalan-jalan. Sekarang baru dapat chek in kat hotel. Rebah b...

Sultan Abdul Halim lafaz sumpah jawatan Agong ke-14. Daulat Tuanku

Sultan Kedah Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah berangkat tiba di Kompleks Bunga Raya, Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ...

Kenduri Musim Hujan Dan Aksi Silat Pulut Dan Tari

Salam semua. Semalam sempat pergi kenduri kawan di Pasir Puteh. Dia ni sebenarnya kawan kepada tunang. Jauh jugak la tempatnya, tapi alhamd...

Musim Hujan Di Kelantan, Ni Kejanya!

Dua hari dah musim hujan kat Kelantan ni. Tengok apa kerja yang budak-budak ni buat. Tidur, makan dan buang haha.. Tadi sebelum balik dari ...

Menonton Perlawanan Bola Sepak Kelantan Menentang T-Team

Alhamdulillah, cuaca mendung dan tak hujan malam ni. Pagi tadi ajak adik untuk tengok game malam ni. Saya nak tengok kelibat awang import t...

Live Kelantan Menentang T-Team

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sarapan Pagi Nasi Gulai Ayam Kampung

Alhamdulillah. Pagi tadi sempat makan nasi ayam kampung. Tu pun dah minit-minit akhir, lewat sikit ayam goreng dah habis. Ajak sahabat baik...

Result Akhir Tahun SMKA Falahiah

Result budak bongsu kat rumah ni baru je sampai. Panas-panas lagi. Jadi sesi semak menyemak result ni bersama adik. Katanya dia akan naik k...

Sudah Mula Tabungan Masa Hadapan Anda?

Sudahkan anda mempunyai akaun pelaburan? Saya sejak dari belajar sampai la yang last kat UPSI tidak mengambil berat pasal tabungan masa had...

Baru Siap Repair Laptop

Alhamdulillah. Baru siap repair laptop Kak No. Semoga berpuas hati.

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Buat Adik Tercinta

Salam. Beberapa hari ni saya sedikit sibuk dengan urusan peribadi dan keluarga. Untuk hari ni saya dan keluarga ingin mengucapkan selamat u...

Majlis Pertunangan Dan Doa Selamat

Alhamdulillah. Majlis petang tadi berjalan dengan lancar dan selamat. Saya nak ucapkan ribuan terima kasih kepada keluarga kedua-dua belah ...

Terima Kasih Mak Saudaraku Untuk Sireh Junjung

Salam. Semalam kami buat sedikit persiapan apa-apa yang patut. Mak saudara expert bab gubahan. Dia la yang buat sireh junjung. Pagi ni mint...

Gunting Rambut Macam Khairul Fahmi Boleh?

Ni kedai gunting yang selalu ambo gunting rambut. Servis ok harga pun berpatutan. Jangan perasan nak jadi macam orang lain, jadi diri sendi...