February 2011

Gila Beb! Dia Angkat Motor Tu

Gila betol. Makan apa la dia ni erk?

Saya Nak Minta Tolong Awak Boleh Tak?

Gambar Hiasan Saya sentiasa berbuat yang terbaik untuk awak. Selama ni asyik saya yang tolong awak. Saya gembirakan awak bila awak se...

Penangan Tengok Nasi Arab Kat Majalah 3 Tadi

Salam to all. Saya baru je lepas balik dari majlis Maulid Nabi kat rumah sedara belah ayah tadi. Hai diet-diet pun terbabas jugak kan, ta...

Pagi-Pagi Terasa Nak Makan Nasi Air

Salam semua. Bangun wal pagi ni, cuti kerja sebab abah ada kat kedai. Boleh jalan-jalan la kan pagi ni. Bila bangun je tadi tengkuk ni tera...

Perlawanan Liga Super: Kedah Menentang Kelantan

Salam semua. Malam ni korang jangan lupa saksikan siaran langsung perlawanan liga Super diantara Kedah menentang Kelantan. Gomo Kelate ...

Apa Hebatnya Solat Di Awal Waktu?

Setiap peralihan waktu solat sebenarnya menunjukkan perubahan tenaga alam ini yang boleh diukur dan dicerap melalui perubahan warna alam....

Saidatina Khadijah: Contohilah Dia Wahai Wanita

Sebab apa jadi sebegini? Semenjak hari-hari yang saya lalui minggu ini, saya terbaca banyak perkara dan belajar pelbagai perkara mengenai ...

Kelayakan Olimpik: Malaysia Lawan Pakistan 23 Feb 8:30 PM

Kemaskini: Pasukan Malaysia berjaya mengalahkan pasukan pakistan dengan jaringan 2-0. Syabas dan tahniah sekali lagi buat semua yang terba...

10 Tips Mewujudkan Keyakinan Diri

Janjilah kepada diri sendiri bahawa tanpa mengira betapa susah sesuatu masalah yang anda hadapi dalam kehidupan anda, anda akan mencuba de...

Nikah Tutup Aurat, Sanding Buka Aurat

Muhammad Zaki Ramli Setiap kali majlis nikah, ia biasanya dilangsungkan di masjid mahupun di surau. Jadi, di situ biasanya ahli keluarga...

Mengapa Harus Bersedih?

Allah benar janji-Nya. Allah telah menentukan sesuatu. Yang hilang tidak bermakna binasa. Yang pergi tidak bermakna kita hilang segala....

Piala FA 2011 Pusingan Pertama- T-Team Vs Kelantan FA

Jangan lupa ramai-ramai saksikan perlawanan yang hebat ini. Live at Astro Arena 801 8.45 PM Stadium Sultan Ismail GOMO KELATE GOMO u...

Benteng Pertahanan Diri, Keluarga Dan Harta Benda

Salam Jumaat buat semua. baru lepas pegi potong daging, hari ni rumah tok buat majlis maulid lepas solat jumaat nanti. menunya ringkas sah...

Sebelum Saya Tidur

Salam to all. Salam Maulid Nabi. Tempat korang takda ke majlis maulid? mesti kerja makan je kan. Semalam saya sempat berurut, rasa sakit p...

Robert Kuok Dahului Senarai 40 Individu Terkaya Malaysia

Robert Kuok, “Raja Gula” yang memiliki rangkaian hotel lima bintang di rantau ini, mengekalkan kedudukannya sebagai individu terkaya di Ma...

Selawat Ke Atas Junjungan Nabi Muhammad SAW

salam to all freind. dah dah la tu buat taik mata, dah nak petang kan ni. cewah ni style warden masuk bilik asrama buat sport chek pulak...

Salam Maulid Rasul 2011

Salam buat semua. Pastinya ramai yang akan cuti esok kan? Semestinya saya bekerja seperti biasa di kedai. Masa cuti macam ni la ramai oran...

Apabila Awek Saya Kirim SMS Dan MMS

Semalam saya tidur lewat. Sekarang banyak perkara yang saya perlu fikirkan samada diri sendiri, orang lain dan masa depan. Apabila mengelam...

Ada 10 wasiat Rasulullah kepada puterinya Fathimah binti Rasulillah

Salam to all freind ku.. Semoga semuanya baik-baik saja kan. Ni saja nak kongsi sikit buat kaum wanita di luar sana kan. Semoga kita sama...

Jamal Abdillah : Sepi Seorang Perindu

bila layan youtube tadi, tertengok la tajuk lagu ni. masa belajar poli dulu, lagu ni famus la bagi saya kan hahaha.. masa dok layan lagu j...

Makan Sambil Berbual Bersama Jo, Oh Dan Yeh Di Wakaf Che Yeh

salam to all. 2 malam yang lepas dapat lepak dengan sebahagian kawan-kawan kelas time di upsi. Awal-awal janji berlima tapi si mat we ada m...

Tahniah Manchester United

Glory Glory Manchester U. [2 - 1] Manchester C. Buat Sahabat bernama don, pok ali, team kita menang lagi weh! Buat Mat jen, mat we ...

Resepi Dadar Berempah. Anda Nak Tau?

Salam Dan Salam Sejahtera buat kawan-kawan yang berada di serata tempat. Buat apa di hari Jumaat yang berbahagia ni? hehehe.. mungkin tenga...

Kenangan Bersama Kawan-Kawan Di Shah Alam

Kami sempat bergambar sebelum pulang. Mat We, Firdaus, Mat Jen dan Daus sempat posing di depan hostel politeknik. Pantang nak ambik gambar,...

Tahniah Dan Syabas Buat Pemain Dan Pengurusan Team Malaysia

Gambar dari pakcik Google Malaysia tundukkan Hong Kong 2-0 dalam aksi persahabatan KUALA LUMPUR 9 Feb – Skuad bola sepak kebangsaan b...

Perjalanan, Si Dia, Putrajaya, Nasi Arab, Temuduga, Shah Alam Dan Sedih

salam to all.. alhamdulillah saya selamat sampai di putrajaya dan kawasan equen park semalam. cuaca semasa dalam perjalanan jugak baik. d...

Kes Gempak Beb! Bayi dalam kandungan beri isyarat bagus?

salam dan selamat pagi semua. dah sarapan ker ? saya makan nasi 'belauk' orang kelantan panggil. ayam goreng biasa ada sambal. sedap...

Adakah Anda Seorang Pengampu Dan Pembodek?

salam semua. lepas solat tadi terus terfikir bab ampu mengampu ni. sekarang ni kalau tak mengampu, ramai yang tak boleh cari makan kan. saya...

Selamat Tahun Baru Cina

salam for all freinds cewah mat salleh speking tau hahaha.. biasa la, sekarang dok study pasal nak interview selasa depan. adoi berdebar...