August 2011

Lagi Gambar Raya Semalam

Lagi Gambar Raya Semalam , a photo by herman blog on Flickr. Ni gambar yang diambil selepas solat raya. Bergambar sebagai kenang-kenangan p...

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Selamat Hari Raya Aidilfitri , a photo by herman blog on Flickr. Salam. Saya nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri. Maaf zahir dan batin...

Tiba di Lcct Sepang, Alhamdulillah

Tiba di Lcct Sepang, Alhamdulillah , a photo by herman blog on Flickr. Pukuk 1215am tadi alhamdulillah sampai di lcct Sepang. Orang punya l...

Sampai Airport Miri Dah

Sampai Airport Miri Dah , a photo by herman blog on Flickr. Saya dah sampai airport dah pun. Dah chek in, border pas pun dah beres. Pukul 1...

Nasi Lemak Special Miri. Wow!

Nasi Lemak Special Miri. Wow! , a photo by herman blog on Flickr. Wow! Hari ni keja jalan-jalan dan shoping. Ingat nak makan nasi lalapan k...

Dah Bayar Zakat Fitrah?

Dah Bayar Zakat Fitrah? , a photo by herman blog on Flickr. Salam. Tadi g shopping pakaian raya sikit. Terasa ada kemampuan tahun ni, tu ya...

Peru Dilanda Gempa Bumi Kuat 7.0 magnitud

LIMA,PERU 25 OGOS : Gempa bumi kuat 7.0 magnitud menggegarkan timur Peru hari ini dengan gegaran dapat dirasakan 480 kilometer (km) dari...

Majlis Berbuka Bersama PETRONAS Miri

Majlis Berbuka Bersama PETRONAS Miri , a photo by herman blog on Flickr. Alhamdulillah, baru lepas berbuka bersama kakitangan Petronas cari...

Bedil Bola

bedil bola banyaknya akibatnya

Sapa Meniru, Cikgu Tarik Telinga!

Sapa Meniru, Cikgu Tarik Telinga! , a photo by herman blog on Flickr. Salam Isnin. Arini bermula sudah peperiksaan 2 untuk pelajar menengah...

Hot! Artis Malaysia, Nanu Pegang Anjing? Apa Kata Herman

http://diariartis.wordpress.com/ Maka ramai la yang tak faham. Kita Islam ada 4 Mazhab. MAKLUMBALAS BERKAITAN HUKUM MENYEN...

Salahkah Wanita Tak Tahu Memasak?

samskhad | Editor: aeyie® Kalau perempuan tidak boleh memasak, dikutuk dan disuruh belajar. Kalau lelaki tak boleh jadi imam kita kat...

Herman Beli Ipad Apple?

Herman Beli Ipad Apple? , a photo by herman blog on Flickr. Salam. Laptop dengan netbook saya kena virus. Internet tak dapat guna. Petang t...

Main Futsal Di Bandar Miri

Main Futsal Di Bandar Miri , a photo by herman blog on Flickr. Malam ni main futsal dengan kawan-kawan cikgu. Lama rasa tak main, macam nak...

Ustaz Azhar Idrus Dengan Keretanya

Vrroommmmmmmmmmmmmm... Ustaz Azhar dengan keretanya.

Tak Sabar Nak Raya Kat Kelantan

Tak Sabar Nak Raya Kat Kelantan , a photo by herman blog on Flickr. Hari ni budak-budak PMR ada percubaan untuk Negeri Sarawak punya. Budak...

Patut La Anjing Jiranku Senyap, Rupa-Rupanya.....

anjing jiran sebijik macam ni la Sudah banyak malam pada minggu lepas saya tidak dapat tidur dengan lena disebabkan salakan anjing ...

Bulan Kemerdekaan Smk Riam, Miri

Bulan Kemerdekaan Smk Riam, Miri , a photo by herman blog on Flickr. Sekarang bulan kemerdekaan tengah hangat sambutanya. Smk Riam tidak ke...

Air laici restoran Mamak RM5.30 segelas?

Hiasan KUALA LUMPUR, 16 Ogos — Sebuah restoran Mamak di ibu negara didapati cuba mengambil keuntungan secara berlebihan dengan meng...

Artis Nurul Seksi Berlatar Belakang Rumah Allah

apa nak jadi? cari makan biar yang halal dan berkat jangan hina rumah Allah dengan pakaian seksi anda insaf

Layan Live M.United Lawan

Layan Live M.United Lawan , a photo by herman blog on Flickr. Tengok bola lagi. Main kalut ribut. Separuh masa, hujan lebat di Miri. Ambo b...

Tengok Bola Chelsea Vs Stoke

Tengok Bola Chelsea Vs Stoke , a photo by herman blog on Flickr. Now keluar kat bandar Miri nak tengok bola dengan kawan-kawan.

Saya pun menyokong keputusan S.S Mufti Pulau Pinang

Saya amat bersetuju dengan keputusan Jabatan Mufti Pulau Pinang yang mengeluarkan arahan agar suara bacaan al-Quran tidak dikuatkan mela...

Sambutan Pengetua Baru Ke SMK Chabang Empat Tumpat

Saya telah tinggalkan sekolah ni hampir 1 tahun rasanya. Tapi tipu la kalau saya cakap yang sudah lupa kenangan pahit manis semasa bersama g...

Lu Kurang Ajar La Akhbar The Star. Mahu Cincang 18?

The Star dipanggil ekoran artikel lauk babi dalam sisipan Ramadan KUALA LUMPUR 11 Ogos - Kementerian Dalam Negeri telah memanggil Ket...

Tiada Lagi Sentuhan Kasih Sayang Guru Kepada Muridnya?

Gambar hiasan GURU dulu tegas dan komited sewaktu menjalankan tugas, namun di sebalik ketegasan itu ada hati yang bersih dan ikhlas m...

Malang Nasib Graduan UPSI? Biar Saya Jelaskan Sikit

GRADUAN KECEWA Tajung Malim, Perak Saya adalah bekas pelajar Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Tanjong Malim. Perak. Pad...

Ramadhan Dihayati Taqwa Dimiliki

Zulhafidz Allah S.W.T memberikan keistimewaan kepada umat yang berpuasa dengan menyediakan satu pintu khusus di Syurga yang dinamai...

Perisai Komuniti: MU bangkit benam Manchester City 3-2

Pemain Manchester United meraikan kejayaan menjulang trofi Perisai Komuniti dengan menewaskan Manchester City 3-2 di Stadium Wembley. — Fo...

6 Perkara Yang Allah Sembunyikan

Allah SWT selesai menciptakan Jibrail as dengan bentuk yang cantik, dan Allah menciptakan pula baginya 600 sayap yang panjang , sayap itu...

Pengalaman Selepas Sebulan Bertugas Di SMK Riam, Miri

gambar semasa majlis bbq di tanjung, kawasan Bekenu Alhamdulillah, pejam celik dah lebih sebulan saya menjalankan tugas sebagai pendidik...

Ramai Guru Merungut Masalah Sistem SAPS

Many teachers complain over slow online system BY TAN EE LOO educate@thestar.com.my PETALING JAYA: The school exams online data analysis ...

Bentuk peribadi Islam melalui tadarus al-Quran

Datuk Harun Taib Di dalam bulan Ramadhan yang mulia ini, Islam menganjurkan umatnya agar bertadarus membaca al-Quran. Ia berdasarkan ke...

Ramadhan, jauhi dari menjadikan ia bulan 'makan-makan'

WAN NORDIN WAN YAACOB Ramadhan datang lagi menjenguk umat Rasulullah s.a.w buat sekian kali.Kali ini datangnya seperti kehadiran Ramadha...

Kesilapan Kerap Muslim di Ramadhan

Oleh Zaharuddin Abd Rahman www.zaharuddin.net Pada hemat saya, kita bolehlah mengatakan bahawa objektif atau sasaran yang perlu dicap...

Bazar Ramadan Most Jaya Miri

Bazar Ramadan Most Jaya Miri , a photo by herman blog on Flickr. Petang tadi sempat pergi ke bazar ramadan yang paling dekat dengan tempat ...

Kelas Dah Habis, Layan Youtube Pulak

kelas untuk hari ni dah habis. hari ni tak da la full sangat, hanya satu kelas jer untuk diajar. ada masa lagi untuk layan youtube kejap. ...

Sahur Dan Hukum Yang Berkaitan Dengannya

Soalan: Dr Asri yang dihormati, saya ingin mengucapkan selamat menyambut Ramadan. Saya tinggal serumah dengan beberapa orang kawan. Ada ka...